[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] [== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      eShop      Services      Community
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 405

Euromilhões Lisboa Dakar 2007
Powered by HIBN.TV

 
  François Verbist, le plus jeune pilote de camions de l’histoire du Dakar
  Toute l’Actu
  Tracé 2007 (pdf)
  Official Website

    

  

François Verbist jongste truckracer ooit in Dakar

 
 

De 22-jarige François Verbist uit Mons is aan zijn derde Dakar toe. De twee vorige edities als navigator in een truck; Ditmaal aan het stuur van een 580 pk-sterke MAN 4x4 racetruck. Verbist gaat daarmee de geschiedenis in als de jongste truckracer ooit in deze gerenommeerde woestijnrally.

Net als zijn vader René maakt François deel uit van de méér dan 100-koppige ploeg van Volkswagen Motorsport. René Verbist zelf is race-ingenieur en verantwoordelijk voor de wagen van Ari Vatanen. Zoonlief François bestuurt de snelste van de drie racetrucks en wordt genavigeerd door Lee Palmer en Arnaud Libois. Dieter Depping bestuurt de tweede MAN terwijl Josep Pujol plaatsneemt achter het stuur van een Mercedes 6x6 truck.

François Verbist: “Ik bestuur de snelste en lichtste vrachtwagen (10 ton) van de drie. Het is de bedoeling om voor een goede klassering te gaan. Maar uiteraard primeert voor Volkswagen Motorsport het klassement van de Race Touaregs 2 van Vatanen, Sainz, de Villiers, Miller en privé-rijder Sousa. Wij starten steeds als eerste vrachtwagen van Volkswagen Motorsport en moeten dus bijstand verlenen indien één van de Touaregs in de problemen raakt. Indien we niet kunnen helpen, moeten ze dan wachten op de snelle interventie of de trucks met onderdelen. Wijzelf hebben het minimum aan materiaal aan boord. Naast de vier officiële Race Touaregs, de privé-wagen van Sousa en de drie racetrucks volgen nog eens 9 trucks en 15 Touaregs de alternatieve route om het geheel in goede banen te leiden en de wedstrijdwagens en trucks telkens terug in optima forma aan de start te krijgen. In totaal zijn méér dan 100 mensen in het project betrokken. Indien we niet teveel oponthoud kennen en gevrijwaard blijven van technische problemen hoop ik met de MAN een plaats te veroveren binnen de top 15 van de Trucks. Weinig problemen voor onze snelle klassementsrijders betekent voor ons ook automatisch een mooie wedstrijd. Voor mij is het in ieder geval een hele eer om achter het stuur te mogen kruipen van de snelste racetruck van het team”, aldus een supergemotiveerde François Verbist.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright © 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by