Mediagroup Van Dyck Belcar 2005
Belcar New Race Festival

De eerste voor de SRT-Corvette

De SRT-Chevrolet Corvette C5R van Goossens/Hart dook afgelopen zondag als eerste onder de geblokte vlag tijdens het Belcar New Race Festival, de traditionele seizoensopener van het Belgisch internationaal omloopkampioen-schap. Reeds tijdens de trainingen liet Goossens verstaan dat de Corvette nog steeds de snelste bolide is van het Belcarpeloton. Maar zoals in het verleden reeds meermaals bleek is er méér nodig om te winnen. En afgelopen zondag ging het SRT voor de wind. En ondanks een haperende versnellingsbak domineerde het duo Goossens/Hart het hele gebeuren. Ze wonnen op indrukwekkende manier voor de Vipers van regerend kampioenenduo Longin/Kumpen en Kuismanen/Vosse. De Porsches van Maes/Tanghe en Penders/Lamot maakten de top5 rond. Penders/Lamot wonnen ook de strijd in GTB voor merkgenoten Palttala/Van Sande en de Ultima van Qvick/Geoffroy. In Divisie Toerisme stonden de favorieten snel buitenspel. Smets plantte de G&A BMW V8 tijdens de Warm-Up hard in de muur terwijl bij het exemplaar van Severich de schakelbak brak tijdens de opwarmronde. De derde BMW V8 van Beliën/Jakobs beheerste de wedstrijd, maar door een technisch defect moest deze naar het einde toe van het gas wat resulteerde in de eerste grote overwinning van de Daikin-girls Van de Velde/Ickx, die tevens de Klasse TB wonnen. Beckers/Cassiers vervolledigden het podium in Divisie Toerisme.

Kwalificaties: Zeven op acht voor Marc Goossens

Voor de zevende maal in acht wedstrijden in de Mediagroup Van Dyck Belcar zette Marc Goossens de Chevrolet Corvette C5R op de pole. Alleen tijdens de Eifelrennen vorig seizoen op de Nürburgring konden Longin/Kumpen de Gelenaar van de pole houden. En voor de zevende maal op rij staan beide Amerikaanse monsters ook samen op de eerste startrij. De Corvette had reeds de eerste chronosessie beheerst, maar we mochten ons tijdens de tweede kwalificatie nog aan een tegenoffensief verwachten. De pare nummers mochten eerst de baan op, waardoor de Viper van Kuismanen/Vosse en de PSI Porsche biturbo van Menten/Bouvy een aanval konden doen op de voorlopige chrono van Goossens. De PSI-Porsche kreeg af te rekenen met een haperende versnellingsbak en moest zich tevreden stellen met de vierde chrono. Vosse daarentegen opende alle registers en plaatste de Viper op een provisionele pole (1'31"159). De snelste chrono die de Kuismanen-Viper ooit reed in Zolder tijdens een officiële training. Deze zou standhouden tot een paar minuten van de geblokte vlag. De Kuismanen-Viper stond toen reeds in de box omdat tijdens de laatste 15 minuten alleen maar de onpare nummers op de piste mogen. De bemanning van de Finse Viper moest lijdzaam toezien hoe hun chrono door de Corvette aan diggelen werd gereden met een verschil van bijna anderhalve seconde en zodoende terug onder de magische grens van 1'30" dook.

Ook Anthony Kumpen kon de Corvette niet van de pole houden, maar verwees met 2/10 sec. de Finse Viper naar de derde plaats die zodoende de tweede startrij moest delen met de PSI-Porsche biturbo van Menten/Bouvy.

RS Racing met Maes/Tanghe reden een méér dan behoorlijke vijfde chrono en stonden naast de snelste GTB van het lot; nl. de Porsche RSR van Palttala/Van Sande. Deze komen voorlopig eenmalig in aktie met de GTB nadat Marcus Palttala de biturbo plooide tijdens voorbereidende tests in het Franse Dijon.

De broers Wauters reden een zéér verdienstelijke 1'35"6 en plaatsen hun AD Sport-Porsche biturbo hiermee op de vierde rij naast de BMW V8 van Severich/Steinberg die voor dé verrassing zorgde. Het Duitse duo beschikt dit seizoen over de Michelins die ook BMW Motorsport ter beschikking krijgt, wat volgens Severich meteen een winst van twee seconden oplevert. De vijfde rij werd bemand door twee Porsches GTB van verschillende generaties. Enerzijds de geëvolueerde RS van Penders/Lamot en anderzijds de 'oude' 964 in 993-look van AD Sport met Schreurs/Bruynoghe. Deze wagen is uitgerust met een 2.100 cc-motor, voorzien van een turbo. Daarmee wil Vanierschot nog eens aantonen dat je niet persé zwaar moet investeren om goede prestaties neer te zetten in de Mediagroup Van Dyck Belcar. Dit onderstreept ook nog maar eens de soepelheid van het technisch reglement dat openstaat voor héél wat creativiteit.

Snelste TB-wagen was zoals verwacht de BMW M3 van Moore/Cox voor het exemplaar van Meijers/Tieman en de MINI S3 van Van de Velde/Ickx.

Tot de pechvogels van dit weekend behoort o.a. de ERG-Marcos LM600 van Weisenburger/Virtanen wiens achterbrug vrijdag ontplofte en zware schade toebracht aan het chassis. Ook bij de Stealth van Van Moerkerke werd een beschadiging in het chassis ontdekt en werd meteen de handdoek geworpen. Ook Vancraeynest/Dentant hadden problemen tijdens de vrije training en konden het euvel niet op tijd herstellen, terwijl Dehoen/Essers de ex Van de Velde-BMW niet op tijd klaarkregen en noodgedwongen de Renault Clio van stal moesten halen en de Mazda RX7 van Van Herck om diverse reden niet aan rijden toe kwam.

Ondanks deze feiten stonden toch 46 wagens op de startgrid van deze seizoensopener. Zes daarvan moesten vertrekken vanuit de stand. De Speedlover Porsche Boxster, De ham Car Porsche GT3-R en de Saker omdat één van beide piloten niet had getraind. De Markant-Porsche omdat De Laet niet aanwezig was op de briefing en de beide KS-Silhouets omdat de teamchefs niet aanwezig waren op de briefing. Voor de eerste drie moest zelfs een aanvraag tot de start worden ingediend bij de nationale sportcommissie.

Wedstrijd: Eindelijk de Corvette!

Marc Goossens kon zijn pole niet optimaal benutten door problemen aan de schakelbak die de SRT-Corvette de ganse wedstrijd zouden parten spelen. In de start moest hij in de Vipers van Longin en Kuismanen en de Porsches van Maes en Palttala voorlopig zijn meerdere erkennen. Fred Bouvy, die de vierde chrono realiseerde, wou in de start buitenom op het vuile gedeelte in de eerste linkse, maar verslikte zich en beet zich letterlijk vast in het zand. Een seizoenstart in mineur voor het PSI-duo Menten/Bouvy die zich profileerden als één van de mogelijke titelkandidaten. Eén ronde later was het de beurt aan Koen Wauters om de proeven van de zandbak na een tik van Franz Lamot.

"Zonde", stamelde de AD Sport-piloot. "Na het bekijken van de einduitslag konden we meedraaien in de top 4. Het duurde een eeuwigheid voor ik terug de baan opkon. We reden nog verder om de schade zoveel mogelijk te beperken, maar méér dan een 7de plaats in GTA en 23ste algemeen zat er niet in". Het zat AD Sport echt niet mee afgelopen zondag. Ook de GTB-Porsche turbo van Schreurs/Bruynoghe moest vroegtijdig de handdoek werpen met motorschade. Patrick Schreurs kweet zich nochtans van een prima job en nestelde de 'oude' Porsche 993 in achtste positie en in het spoor van GTB-leider Franz Lamot. Achter deze beide heren ontspon zich een mooi gevecht voor de derde plaats in GTB tussen Ultima's van Empsen en Qvick, de BMW Z3 van Kenis en de Porsches van Thiers en Cook. Guino Kenis ging zéér hard in de oude Z3, maar kwam eerst in aanraking met de Porsche van Thiers nadat deze te vroeg in de ankers ging. Thiers out en achteraf werd Kenis nog eens verraden bij een gewaagd inhaalmanoeuvre en raakte hierbij de Ford Mondeo van Neyens in de Villeneuve-bocht. "Er was een gat, maar ondanks het feit dat de Mondeo reeds op twee ronden lag wou die niet wijken" geeft een ontgoocheld Kenis tekst en uitleg. "Wat ik momenteel wel weet is dat de Z3 nog niet is afgeschreven en probleemloos kan meestrijden voor een podiumplaats in GTB". De strijd tussen de Ultima's heeft ook niet lang geduurd. Beiden waren aan elkaar gewaagd en Belgium Racing-rijder Empsen opende het offensief op het exemplaar van Erik Qvick. Een breuk in het schakelmechanisme zorgde ervoor dat Empsen vastraakte in derde versnelling en de strijd moest staken.

Vooraan zette Marc Goossens reeds na een paar ronden en een ijzingwekkend duel met Longin orde op zaken en bouwde rustig een voorsprong uit. Longin kreeg af te rekenen met bandenproblemen na een foute keuze en moest de rol lossen. Wegens tijdsgebrek waren de bewuste banden niet goed getest. De bandendruk liep te hoog op waardoor Longin reeds vroeg in de wedstrijd van het gas moest en de Kuismanen-Viper de kans gaf de tweede stek in te palmen. Anthony had de bandenkeuze gemaakt en opteerde voor zijn stint voor een ander type uit het brede gamma van Pirelli.

Na één uur wedstrijd en halfkoers had Goossens het ganse peloton op minstens één ronde gefietst. Exact na 59 minuten wedstrijd. Een nieuw record voor de annalen van het Belcarkampioenschap. Kuismanen was de dichtste achtervolger voor Longin, Palttala, Noorman en Maes, die kostbare tijd verloor na een tik en een extra pitstop moest inlassen. Palttala leidde met de Porsche GT3 RSR de dans in GTB voor Lamot, Qvick en een verrassende Dirk De Sterck met een originele Porsche GT3 Supercup uit de stal van First Motorsport. De Gillet Vertigo van Van Vaerenbergh maakte de top10 rond maar even later ging de Belgische sportwagen in de muur en kon het MRS team uit Leuven een goede klassering vergeten. Beliën Leidde op dat moment de Divisie Toerisme voor Beckers en Moore die op zijn beurt de Klasse TB leidde voor Alexandra Van de Velde. Na anderhalf uur wedstrijd werd het Belcarpeloton opgeschrikt door een zware sortie van Bert Redant die tijdens de afdaling van de Sacramentshelling de Audi TT loeihard in de bandenmuur boorde. De safety car moest uitrukken en dit speelde duidelijk in het voordeel van GLPK. Tijdens een supersnelle pilotenwissel had het team uit Hasselt zich reeds eerder ontdubbeld van de Corvette en pakte zodoende ook de tweede plaats af van Kuismanen die duidelijk een tragere pilotenwissel uitvoerde. Kumpen kon een héél stuk van zijn achterstand goedmaken en na het verdwijnen van de safety car zette Anthony een slotoffensief in op de Corvette met David Hart aan het roer. Ondanks de vrije baan voor David Hart bleek Kumpen toch in te lopen en met nog een half uur te gaan gingen we een spannende finale tegemoet. Maar in zijn rush naar de leider ging Kumpen een wagen voorbij onder de gele vlag en kreeg meteen een 'stop and go' aangesmeerd. De Hasselaar had voldoende voorsprong om zijn tweede plaats veilig te stellen tegen een fel jagende Vosse. Maes/Tanghe werden mooi vierde voor de GTB-winnaars Penders/ Goossens, die Palttala/Van Sande verdrongen van de leidersplaats. De Ultima van Qvick/ Geoffroy mocht mee op het podium terwijl De Sterck/Van Rompuy de top 10 afsloten. Nog even de voortreffelijke prestaties vermelden van de Marcos Mantis van Noorman/Van Dongen met een 7de plaats algemeen en de BMW Silhouet van Van Bellingen/Werckx die 9de eindigden. Wanneer we deze mooie en erg snelle wagens van KS Motorsport de volgende keer aan de start zullen zien, is nog onduidelijk.

In Divisie Toerisme had de BMW V8 van regerend kampioenenduo Beliën/Jakobs de ganse wedstrijd af te rekenen met een moeilijk bestuurbare wagen. Dit was te wijten aan een uitstapje van Jakobs tijdens de trainingen. Uiteindelijk moesten ze naar het einde toe hun meerdere erkennen in de MINI S3 van Alexandra Van De Velde/Vanina Ickx die naast de Divisie Toerisme uiteraard ook de Klasse TB wonnen. Ondanks de problemen konden Beliën/Jakobs toch vol scoren in de Klasse TA voor de BMW van Beckers/Cassiers en de Ford Mondeo van Van Delm/Neyens. In TB waren de overige podiumplaatsen voor de BMW's van Broodcooren/De Coster en Meijers/Tieman die niet van pech gespaard bleven. Evenals de snelle BMW van Moore/Cox die ondanks een uitstap in de kattenbak toch nog geklasseerd werden.

De volledige uitslag is terug te vinden op www.belcar.com