[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 356

1000Km of Spa 2006
Spa 12/13/14 Mai 2006

 
  G-Force Racing: Le Mans Endurance Series - Spa 1000 km
  La satisfaction au rendez-vous...
  De Aston-Martin van Vosse zal er morgen bij zijn !
  Press Review 1000 Km of Spa
  Photo Gallery Part III
  Photo Gallery Part II
  Photo Gallery Part I
  Breves 1000Km Spa
  L’evenement
  Official Website

    

  

Kwalificatie1000km

 
 
1000 km van Spa: Courage geeft les
 
De Zwitser Fässler op pole in de Swiss Spirit Courage LC 70 Judd en de Pescarolo van Bouillon/Collard naar de stands verwezen na het incident van vrijdag.
 
Nadat de vrije trainingen op vrijdag baadden in de zon, kwam de regen opzetten voor de laatste vrije oefenritten en de officiële kwalificaties. Een zware stortbui net voor aanvang van de kwalificaties zette de piste blank, wat resulteerde in een staaltje acrobatie van sommige piloten en een ietwat onorthodoxe uitslag.
Na het forfait van de Zytek van Minassian, op vrijdag aangereden door de Corvette van Alliot, verwachtte de waarnemers zich aan een duel tussen de Zytek van Casper Elgaard en de Pescarolo-Judd van Jean-Christophe Bouillon. Maar in de gegeven omstandigheden, op een opdrogende piste, zorgde de Zwitser Marcel Fassler na 20 minuten kwalificatie voor de verrassing. Aan het stuur van de Swiss Spirit Courage LC70 Judd zette de ex-Opel DTM-rijder de ene na de andere snelle ronde neer en liet hij de concurrentie verweesd achter. De officiële Zytek, nog winnaar afgelopen jaar, eindigde tweede op een tweetal seconden, terwijl de derde plaats naar de Pesca ging. Na de kwalificaties werd de Pescarolo echter naar de laatste plaats verwezen. De wedstrijddirectie oordeelde aan de hand van de beelden van het incident op vrijdag met Vincent Vosse dat een sanctie zich opdrong. De Franse prototype zal dus morgen vanuit de stands starten. Desondanks blijven Collard en Bouillon tot het kransje topfavorieten voor de wedstrijd behoren.
Ik ben enorm tevreden”, lachte Fassler nadat hij de tegenstand een lesje regentijden gaf. “Dit is mijn eerste pole op dit niveau. We hebben de afgelopen weken heel veel getest, ondermeer 1200 kilometer in Magny-Cours, en deze eerste plaats is dan ook het resultaat van het werk van een heel team.
Tommy Erdos maakte van een foutje van Jean-Marc Gounon, op de officiële Courage, gebruik om de derde positie weg te kapen. Bovendien is de MG-Lola van Erdos ook meteen de eerste LMP2. Verder in LMP2 vinden we ondermeer de Binnie Lola, de Radical van Short of de Courage van Belmondo en Barazi Epsilon. De G-Force Courage, met Stéphane Lémeret aan het stuur, kwam niet verder dan de 22ste positie. Problemen met de samenstelling van het regenrubber lagen aan de basis van de mindere prestatie. “Bovendien blijf ik sukkelen met mijn lengte”, aldus Lémeret. “Ik hoop dat ik mijn relais heelhuids tot een goed einde breng morgen...
 
De wedstrijd, die trouwens live op La Deux gaat vanaf 12.30, belooft spannend te worden. Normalerwijze kunnen we bovendien op de terugkeer van de zon rekenen om de 44 bolides in hun strijd te begeleiden.
 
Na een korte break was het aan de GT’s om het spreekwoordelijke mooie weer te maken. Op een steeds drogere piste konden we ons opnieuw aan enkele verrassingen verwachten. De keuze van de banden zou uiterst belangrijk, zoniet doorslaggevend worden. En het verdict viel op de finishlijn. Antonio Garcia stuurde de Cirtek Aston Martin DBR9 naar een fantastische pole én een tiende plaats algemeen, 7-tienden voor de Oreca Saleen van het te duchten duo Ayari-Ortelli. 
De derde plaats ging naar de Corvette C5-R van Anthony Beltoise, terwijl de prestatie van de dag op naam van Christophe Bouchut kwam. De Fransman pakte niet enkel de pole in GT2, maar hij zette zijn 996 RSR op een 15de startplaats algemeen, een sterk nummer voorwaar. 
Goed nieuws ook voor de Belgische supporters: de mecaniciens van het Larbre Compétition team hebben afgelopen nacht wonderen verricht. Terwijl een deel van het team de wagen demonteerde, en meer bepaald de voortrein die zwaar te lijden had gehad, trokken een ander deel van de technische crew richting Prodrive om de nodige vervangonderdelen op te halen. Deze ochtend werd dan ook alles voor de opbouw van de Aston in gereedheid gebracht en kon het Franse team aan de slag om de DBR9 weer op punt te krijgen. De Aston zal zonder onverwachte wendingen present tekenen in Spa voor de wedstrijd.
Een wedstrijd over zes uur (misschien wat minder als er geen of weinig safety car is) wordt echter niet gestreden tijdens de kwalificaties. Waar vandaag de vereiste pure snelheid was, zullen betrouwbaarheid, strategie en homogeniteit morgen de kernwoorden zijn. Iets waar zowel Lamy-Vosse-Gardel, ook zij starten vanuit de stands, als Bouillon-Collard hard op zullen rekenen.
 
Startorde:1. Fässler-Primat (Zwi/Courage LC70-Judd) 2.19.538 ; 2. Nielsen-Elgaard-Andersen (Den/Zytek O6S) 2.21.641 ; 3. Newton-Erdos (GB-Bra/MG Lola) 2.22.435 (1ste LMP2); 4. Gounon-Frei (Fra-Zwi/Courage LC70 Mugen) 2.22.674; 5. Berridge-Evans-Owen (GB/Lola B06) 2.23.289; 6. Binnie-Timpany-Hancock (USA-GB-GB/Lola) 2.23.707; 7. Vergers-Barrazi-Valsecchi (Nl-Den-Ita/Courage C65 AER) 2.23.951; 8. Nakano-Kurosawa (Jap/Courage LC70 Mugen) 2.24.953; 9. Amaral-De Castro-Burgueno (Spa/Lola) 2.25.918; 10. Garcia-Lyons (Spa-GB/Aston Martin DBR9) 2.26.813 (1ste GT1); 15. Bouchut-Narac (Fra/Porsche 996 GT3 RSR) 2.30.262 (1ste GT2);... 22. LÉMERET-Leroch-Morris (BEL-Fra-GB/Courage C65-Judd) 2.32.078 ; 35. LAMBERT-LEFORT-Iannetta (BEL-BEL-Fra/Porsche 996 GT3 RSR) 2.39.242
 
 


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by