[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 404

24Hours of Dubai
11/12/13 January 2007

 
  Duller Motorsport wint 2de maal op rij de Toyo Tires 24 Hours of Dubai
  Duller Motorsport’s second consecutive victory in Toyo Tires 24 Hours of Dubai
  Jo Jamers: “Tevreden, ondanks de pech...”
  Round-up bij het ochtendgloren
  Oktanas Porsche 996 RSR leads after four hours
  Twee Porsches 996 Supercup klaar voor de start!
  Porsche 996 RSR van Oktanas pakt de pole
  Oktanas Porsche 996 RSR claims pole for Dubai 24
  Full house for second edition of Toyo Tires 24 Hours of Dubai
  La 2e edition des Toyo Tires 24 Hours of Dubai affiche complet
  Official Website

    

  

Porsche 996 RSR van Oktanas leidt na vier uren wedstrijd

 
 

Dubai, 12 januari. Onder een open hemel, 30° Celcius en een luchtvochtigheid van 40% gaat de 2de editie van de 24 Hours of Dubai van start met 70 wagens aan de aftrap.

De Porsche van Race Alliance Motorsport, waarmee Karl Wendlinger en Philipp Peter gisteren de tweede chrono klokten kwam niet aan de aftrap. Om zakelijke redenen konden de eigenaars van de wagen niet aanwezig zijn waardoor Wendlinger zijn koffers mocht pakken en Peter nog een zitje vond op de BMW Z4 Coupé van Düller Motorsport. Deze wagen heeft voor Peter uiteraard geen geheimen.

Na het startschot gingen de Porsches van polehouder Oktanas en Konrad Lechner Motorsport meteen aan de haal. Ze legden er van bij de eerste meters flink de pees op en draaiden chrono’s die amper twee seconden minder snel zijn als hun kwalificatietijd. De BMW Z4 Coupé van Düller volgde op korte afstand voor SMS Seyffart Motorsport en VIP petfoods. Tussen beide koplopers ontspon zich een mooi gevecht met verschillende positiewissels. Dit zou blijven duren tot de Okatanas-Porsche na ongeveer 50 minuten wedstrijd voor het eerst de pits binnenstoof voor een pilotenwissel. Konrad even aan de leiding, maar nadat alle tenoren hun eerste pitstop hadden doorgevoerd kon Oktanas zich terug aan de leiding nestelen.

Na ongeveer 150 minuten wedstrijd dook de Seat Leon TDI van Red Camel Racing zwaar in de muur. Meteen code 60 waardoor de wagens gedurende een klein halfuur de snelheid van 60 km/uur niet mochten overschrijden. Meteen het sein voor Oktanas en ProSpeed om voor een tweede maal te komen pitten. Ondertussen kreeg het wagennummer 1 van Hubert Bergh Motorsport af te rekenen met een defecte steekas.

Na drie uren wedstrijd lag de Porsche van Konrad Lechner Motorsport aan de leiding met een dikke twee minuten voorsprong merkgenoten Oktanas en één ronde op de BMW Z4 Coupé van Düller Motorsport.

Opvallend was de goede prestatie van de Belgische Porsches van G-Force (4de) en ProSpeed (6de) met daartussen de Klasse 5-Porsche van Levin Racing. Renauer Motorsport (Porsche), Düller Motorsport (BMW M3) en de Porsches van VIP Petfoots en KRS-Racing-Service sloten voorlopig de top 10 af. Ook de Porsche van First Motorsport maakte een sprong in het klassement en toefde in 14de positie net na het tweede exemplaar van G-Force. AC Bratislava, vorig jaar nog derde in de eindstand kreeg een strafronde aan de broek wegens een shortcut en hing in 19de positie. ProSpeed had zich na 3u30’ wedstrijd even in vierde stelling kunnen nestelen, maar zakte even later na een derde pitstop terug naar de zesde plaats.

Na vier uren wedstrijd valt de duisternis over de omloop en pakt Oktanas terug de leiding voor een lange nacht terwijl First Motorsport zich na een lange inhaalrace binnen de top 10 kon nestelen.
Team Mirage Australia (A1), Equipe Verschuur (A2), Black Falcon Team (A3), Motors Television Team (A4), Düller Motorsport (A5), Oktanas (A6), Solution F (Silhouette) en VW Motorsport Team (Diesel) waren na vier uren wedstrijd de voorlopige leiders in hun respectievelijke Klasse.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by