[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 180

Proximus Spa24Hours 2005
Francorchamps 30.07 - 01.08.2005

 
  Race Start
  HIBN.TV Top Positions
  Video Gallery [FR]
  Video Gallery [NL]
  Presentation Day 1
  Presentation Day 2
  Parade des bolides ŗ Spa
  Qualifications Jeudi
  Donderdag kwalificatie
  Race Finish
  Winners Interviews
  Photo Gallery - Qualifications
  Photo Gallery - Race Review
  Press Release SRT - Proximus 24 hours Test-day [FR]
  Ferrari, Aston Martin, Maserati, Corvette: le top du top!
  Wie van de vier? Ferrari, Aston Martin, Maserati of Corvette...
  Woensdag 24 uren van Spa
  Thursday report
  Qualifying report
  Friday qualifying
  Entry List
  Timing
  Proximus Spa24Hours 2005 Official Website
  Results
  Live Broadcasting

    

  

Press Release SRT - Proximus 24 hours Test-day [NL]

 
 

SRT - Proximus 24 hoursIn 2001 beslisten de organisatoren van de 24 uren van Spa om hun befaamde wedstrijd open te stellen voor het FIA-GT kampioenschap. Datzelfde jaar werd eveneens een officiŽle testdag ingevoerd om de, vooral buitenlandse teams, de kans te geven het nodige testwerk te verrichten. De testdag vindt ongeveer een kleine drie weken voor de wedstrijd plaats en brengt een voorsmaak van het echte werk later in juli. Dit jaar neemt SRT er de gelegenheid te baat om de drie nieuwe piloten de kans te geven de wagen te leren kennen.

Rond de klok van negen neemt Bruno Hernandez als eerste het stuur van de Ambi Pur C5-R. Bruno Hernandez is een echte gentleman driver die zijn sporen verdiende in het Franse Supertourisme met BMW en Audi en sinds 2004 ook regelmatig in het Franse GT-kampioenschap aan het werk te zien is. Dit jaar beslechten hij en Soheil Ayari een selectie races met SRT in dit kampioenschap. “Voor mij is het vooral zaak het circuit te leren kennen,” vertelt de Fransman. “Ik heb tweemaal de 24 uren met een Kronos Peugeot 306 (1996 en 97) gereden maar dat is al even geleden en bovendien is deze wagen volledig verschillend. De Corvette C5-R is een echte racewagen, als het ware gemaakt voor Francorchamps.”

De tweede piloot die het stuur neemt, is de Nederlander Jos Menten. Jos is, na 3 jaren Belcar, natuurlijk geen onbekende meer in BelgiŽ en ontdekt vandaag de krachtige Amerikaan. “Geweldig,” glimlacht de jonge Nederlander. “Ik heb zelden zo’n fantastische wagen met zulk potentieel ervaren. Los van wat onderstuur voelde ik me meteen ťťn met de wagen, een goed voorteken. Een nieuwe wagen is natuurlijk altijd even wennen maar we gaan met de SRT Corvette zeker ons mannetje staan.”

De ervaren Marc Duez nam als laatste in de wagen plaats. Marc voorstellen hoeft natuurlijk niet meer. Deze drievoudige winnaar zal ontegensprekelijk tijdens de 24 uren het team veel bijbrengen. “Ik heb in eerste instantie getracht de wagen te begrijpen en aan te voelen. Het is voor mij belangrijk dat de wagen je vertrouwen inboezemt, zodoende ga je niet alleen snel maar rij je ook zekerder. Maar je voelt vanaf de eerste meter het potentieel van deze machine,” legt de minzame Duez uit.

Tot slot legt Jorgen Van hellemont, hoofdsponsor van het team, het belang van deze internationale wedstrijd uit: “Uiteindelijk zijn de 24 uren een van de grootste Belgische sportevenementen, met zo’n 100.000 toeschouwers. Als je als sponsor het platform autosport gebruiken wil, moet je hier gewoon zijn. Het is belangrijk dat je publicitair en PR-matig goed uit de verf komt.”

“Sportief is dit natuurlijk ook een topevenement, om te scoren moet je komen tot een perfecte symbiose tussen mens en machine. Het mooie aan deze wedstrijd is, dat zowel jonge als ervaren piloten zich kunnen onderscheiden. SRT heeft deze mix ook nagestreefd. Wat onze kansen betreft, geloof ik rotsvast in de Corvette, een endurance auto pur sang en met onze middelen is een top-7 haalbaar.”

SRT Pers, Spa, 12 juli.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright © 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by