[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 217

Belgian VW Club Festival
Zolder 02 October 2005

 
  Mosbeux-Capocci (Colson Racing) nemen een definitieve optie op de titel
  Mosbeux-Capocci (Colson Racing) prennent une option definitive sur le titre
  Le Colson Racing idealement place avant le sprint final
  Photo Gallery
  Entry List
  Official Website

    

  

Colson Racing ideaal geplaatst voor de eindsprint

 
 

Het is een goede twee maanden geleden dat het peloton van de Belgische VW Fun Cup nog eens gezamenlijk in actie kwam. Natuurlijk trokken de belangrijkste titelkandidaten de grens over om zich met elkaar te meten op de banking van de Lausitzring in Duitsland en enkele teams gingen zich ook uitleven in het Franse Val de Vienne. Maar, zondag in Zolder zullen ze er allemaal bij zijn voor een race over 4h45. Een wedstrijd die men in wielertermen kan omschrijven als de voorbereiding op de grote eindsprint.

Voor deze sprint, werpen we een blik op de tussenstand in het kampioenschap. Met 409 punten, leidt Bean’s Project de dans, maar hun leidersplaats is minder comfortabel dan het lijkt. Immers, het trio Galand-Andr-de Vits moest nog geen enkele keer opgeven en hun puntentotaal is het resultaat van acht scores: Francorchampions, Donington, Magny-Cours, de 25 Uren (met twee tussentijdse klassementen), Lausitz en Val de Vienne. Deze opmerking geldt ook voor Fabrice Brouwers en zijn companen van het Ultra Team. Ook dit team haalde de finish van alle verreden wedstrijden en telt daardoor momenteel 386 punten.

Het Dub’s Team heeft, daarentegen, 356 punten op zijn actief, maar dit team kwam niet aan de start over het Kanaal. Het team dat de 25 Uren won, Colson Racing, doet zelfs nog beter: 335 punten zonder de races in Donington en Val de Vienne gereden te hebben. Een gelijkaardige situatie als die van de Scholzen-clan, Ma rkant Racing en Maes-Van Oost, die verder in het klassement volgen met respectievelijk 310,5, 294 en 281,5 eenheden.

In dit stadium van de demonstratie, moet men rekening houden met het reglement. Daarin staat immers dat enkel de vijf beste resultaten in de eindstand worden opgenomen. Bovendien mogen de punten behaald dankzij een prestatie in het buitenland (Donington, Val de Vienne of Monza op het einde van het seizoen) in rekening gebracht worden om een score behaald in een Belgische manche te vervangen.

Daaruit volgt dat Arnaud Mosbeux, Christian Fortemps, Philippe Capocci en hun luxejoker, Eric Gressens, veruit de beste papieren hebben om het einde van het seizoen met optimisme tegemoet te zien. Er moet al veel verkeerd lopen in Zolder en vervolgens tijdens de finale in het kader van de Francorchampagne, opdat Colson Racing nog naast de titel zou grijpen. Maar, het blijft uitkijken, want deze formule blijft spannend en een race is nooit afgelopen voor de finishvlag gezwaaid wordt...

Temeer omdat de concurrentie pittig zal zijn. Niet alleen zijn de andere teams in de kopgroep van het klassement vastbesloten om te winnen, maar er zijn ook enkele outsiders die hun zegje willen doen. We denken daarbij aan Ball Events (Boucha-Servais-Louis), de winnaars in Val de Vienne, maar ook aan Home Maintenance (Barbary-Charlier-Brouwers-Jamar), die dit seizoen veel pech hadden, Trbuchet (Lupin-de Pierpont-Meynart-Thibaut), Knauff (Knauff-Noyelle-Feron-Pons), HIBN TV (Wst-Baudart-Notermans-Tardivat) en natuurlijk de regerende kampioenen van Cornelis Racing (Nava-Pques-Simul-Systermans), die nog altijd op zoek zijn naar hun eerste overwinning in 2005.

Al deze kleppers nemen het zondag gedurende 4h45 in Zolder tegen elkaar op, voor de grote finale met twee races van 3 uren twee weken later in het kader van de Francorchampagne.

Prc Group
Zoning de Ghlin Baudour Sud - Rue des Roseaux, 6 B-7331 Baudour
Phone : 065/65.53.64 Fax : 065/65.91.53 E-mail : info@prcgroup.be


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by