[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 247

Race Promotion Night
Zolder 12.11.2005

 
  Race Promotion Night TV Spot
  Race Promotion Night
  UITSLAG RACE PROMOTION NIGHT. TOP 10 EN WINNAARS IN DE KLASSE
  Timing
  AD Sport in favorietenrol
  Classement General
  Official WebSite

    

  

Titel voor AD Sport

 
 

Drie jaar geleden sloot de familie Geerinckx onder de vlag van AD Sport de Zolder Touring Cup nog af in winnende positie. Afgelopen weekend was het opnieuw aan de troepen van Albert Vanierschot om de champagne te ontkurken. Het nummer 9 won vijf van de zes wedstrijden, maar was pas aan de eindmeet zeker van de algemene titel 2005. En dat hebben we te danken aan het feit dat de laatste wedstrijd een afmattende race is over 10 uren en er dubbele punten te verdienen zijn, verdeeld na drie, zes en tien uren wedstrijd. We kregen geen thriller zoals de ontknoping vorig seizoen, maar het bleef toch spannend. De andere overgebleven titelpretendenten lagen immers op de loer om ieder foutje van de leider af te straffen.

De kwalificaties werden verreden in moeilijke weersomstandigheden. Bijna haalde de BMW van Pampel/Joosen (Klasse 2) zijn tweede pole van het seizoen. Tim Joosen moest nipt de duimen leggen tegen de Porsche van AD Sport. De Porsches van Speedlover en Markant bemanden de tweede startrij, voor de eerste gastrijders Van Audenhove/Van Dyck/Moonen en Robben/De Bock/De Coster die de Belcar kampioenen-BMW van GS Motorsport kwamen uittesten. Hiermee kregen we van Georg Severich de primeur om een ex WTCC-bolide te mogen begroeten in een regionaal kampioenschap. Een mooie 7de startplaats was er nog voor de BMW van Beckers/Vanmanshoven die de GT’s voorbleef van Van Buerden/Segers, Vetters/Jeuris en de familie Van Samang die de top 10 afsloten. Deze laatsten hadden met hun Marcos al een opmerking gekregen wegens teveel decibels en besloten wijselijk de wagen binnen te houden. Michiels/Van de Ven waren de beste trainers in Klasse 4, terwijl van de Water/Dierckx hun BMW M3 opnieuw op de pole plaatsten in Klasse 3.

Na de start ging Menten er als een speer vandoor, gevolgd door de Porsches van Markant, Speedlover en de BMW van Pampel/Joosen. Voor Pampel zou het feestje echter niet lang duren, want na 10 ronden begaf de achterbrug. Iedereen stond op regenrubbers, behalve Patrick BeliŽn die met de Brinkmann-BMW was vertrokken op slicks. Een gedurfde maar goede keuze want na drie uur wedstrijd en de eerste puntendeling stond de BMW M3 tweede algemeen. En net voor die eerste puntendeling brak plots het linkervoorwiel af van de leider in de tussenstand. Kevin Leest kon de AD Sport-Porsche nog binnenloodsen maar er gingen kostbare minuten verloren, waardoor ze naar de 11de plaats zakten en zodoende een pak punten moesten inleveren. Daardoor kon de de BMW van Brinkmann/Jakobs in de tussenstand terugkomen tot anderhalf punt van de leider. Ook de VW Golf van het uittredend kampioenenduo Van Rompuy/Buytaert en de Porsche van hun stalgenoten Kevers/Dehaye konden profiteren van de pech bij AD Sport door iets dichterbij in de tussenstand te kruipen. Maar even later kregen ook zij hun deel van de pechkoek.

Na vier uur wedstrijd en nog steeds in tweede positie algemeen brak bij de BMW van Brinkmann de bevestiging van de voorophanging terwijl bij Van Rompuy/Buytaert koppeling en schakelbak moesten worden vervangen. Zij zakten hierdoor ver terug in de rangschikking, terwijl AD Sport bezig was aan een mooie remonte.

Na vijf uur wedstrijd en halfkoers had de Porsche van Markant met Van Hoepen/Van Rossem ťťn ronde voorsprong op Verhoeven/Kersten en AD Sport die al flink wat van zijn achterstand had weggewerkt. De BMW van De Backer/Van Hamme/Schulpť leidde de Klasse 2 en had al twee ronden krediet op het exemplaar van Werckx/Werckx/Van Gorp. In de Klasse 3 lag de Alfa Romeo van De Beil/Bens/Broodcooren/Verhulst voorlopig in leidende positie, nadat de BMW van Van de Water/Dierckx/Dillen en de Audi TT van Frans/Winnepenninckx/Van Sprundel allerlei technische problemen kenden. De pace car moest even uitrukken toen de Porsche van Bouillon/Tavernier in tiende positie de krachtbron naar de eeuwige jachtvelden stuurde en een flink oliespoor trok over het Zolderse asfaltlint.

Na zes uren en de tweede puntenverdeling draaide de situatie terug in het voordeel van de AD-Porsche die ondertussen opnieuw naar de tweede plaats klom en met een voorsprong van 7,5 punten op Brinkmann, 23,5 op Van Rompuy en 24,5 op Kevers weer iets geruster kon ademhalen. Maar aan de geblokte vlag wachtten nog 30 punten en zodoende kregen we nog vier potentiŽle kandidaten voor het kampioenschap. Het slotoffensief kon worden ingezet. Maar op Kevers/Dehaye na werden de andere hoofdrolspelers door technische averij flink achteruit geslagen.

Niettegenstaande de nieuwe algemene kampioen nog niet was gekend na zes uren wedstrijd, waren de prijzen in de Klassen wťl al uitgedeeld. In Klasse 1 het nummer 9 van AD Sport, Klasse 2 de BMW M3 van Brinkmann/Jakobs, Klasse 3 de BMW M3 van Van de Water/Dierckx en in Klasse 4 de VW Golf van Van Rompuy/Buytaert.

Kevers/Dehaye waren bezig aan een sterke wedstrijd en ze konden zelfs even de leiding veroveren. Maar even later werden ze uit de wedstrijd gehaald wegens teveel decibels waardoor de spankracht volledig uit het kampioenschap verdween. Hierdoor zag het Waalse Porsche-duo een bijna zekere 3de plaats in de eindafrekening aan hun neus voorbijgaan. Gezien de achterstand van Brinkmann en Van Rompuy had het trio Menten/Schreurs/Leest aan uitrijden voldoende om AD Sport te verzekeren van de titel. Maar met een vijfde overwinning van het seizoen zette de tuner uit Lummen de kroon op het werk en hij verwees na 10 uren wedstrijd de Porsche van Speedlover (Verhoeven/Kersten) - die een mooie wedstrijd reed - naar de tweede plaats voor gelegenheidsrijders Van Hoepen/Van Rossem in een Markant Porsche, die het laatste podium van het seizoen mochten vervolledigen. Een prachtige vierde plaats ging naar de Renault Clio van Michiels/Neyens/Van Bellingen, die uiteraard de Klasse 4 wonnen voor merkgenoten Van de Broeck/Voet/Heyman en de Honda Civic van Maniet/Van Rompay/Bruynoghe. De BMW van Werckx/Werckx/Van Gorp werd vijfde algemeen en won zodoende de Klasse 2 voor merkgenoten De Backer/Van Hamme/Schulpť en Beckers/Vanmanshoven/Willems. Vooral de fragiele BMW van De Backer viel op door constant te flirten met de limieten en het feit dat ze de wedstrijd volmaakten. Met de achttiende plaats algemeen en de vijfde overwinning in Klasse 3 van Van de Water/Dierckx en mede door het uitvallen van de Porsche van Kevers/Dehaye konden de BMW-rijders doorstoten naar de vierde plaats algemeen bij de eindafrekening van het kampioenschap. Nog in Klasse 3 werd de Audi TT van Frans/Winnepenninckx/Van Sprundel na het uitvallen van de Alfa 156 nog als tweede afgevlagd en schuiven zodoende van de 6de naar de 3de plaats in het eindklassement. Oververdiend na een debuutjaar vol problemen.

De talrijke gastwagens konden geen punten pakken in het kampioenschap, maar reden hun race in de race. De Porsche van Poncelet/Kelders/Penders won het pleit voor de G&A-BMW van BeliŽn/BeliŽn/Boelen en de Clio van Olivier de Wilde, gekoppeld aan zijn broer, vader en oom. Voornaamste pechvogels van de dag waren naast de al vermelde Joosen, Bouillon, Brinkmann en Van Rompuy ook Vande Casteele, die zijn Megane in tweede positie aan de kant moest zetten, de familie Van Samang die uitvielen met een defecte sensor en GS Motorsport, dat in winnende positie bij de guests kreeg af te rekenen met een defecte achterbrug.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright © 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by