Belcar New Race Festival
3&4 april Mediagroup Van Dyck Belcar

JONATHAN MOURY

" Blind rijden " is geen makkie

De favorieten waren niet de enigen die het met onvoorspelbare weersomstandigheden moesten omgaan afgelopen zondag tijdens de eerste round van de Belcar 2004. Alle deelnemers hebben hun eigen probleempjes gehad. Jonathan Moury en zijn copiloot Jacques Morlet hebben zo "blind" mogen rijden : "De damp drong onze BMW binnen en alles wat de team probeerde om er van af te geraken lukte maar niet. We hadden moeiteloos een podiumplaats in de TB categorie kunnen veroveren maar ja ..."

Tijdens de vrije oefensessies heeft de jonge kartman eerst zijn ietwat eigenzinnige remmen afgesteld alvorens enkele snelle ronden af te leggen om zich op die wijze een plaats in de hiėrarchie te maken :"Ik reed vlak achter de Mini met M3 motor van Vanina Ickx, ik had in haar een ideale mikpunt gevonden. Maar ik heb mij moeten beperken tot de drie reglementaire ronden tijdens de kwalificaties want ik moest richting Francorchamps om daar een kartingwedstrijd te rijden. Het is dus Jacques die onze BMW op de 7de plek heeft gebracht."

Na de start, die op een toen nog droge piste gegeven werd, vindt Jonathan zijn lievelingsrivale van dit weekend terug :"Ik volgde Vanina probleemloos. Het was echt leuk want we reden elkaar voortdurend voorbij. Een echt toffe wedstrijdbegin. Spijtig genoeg bracht de regen daar een einde aan. Ik besliste in slicks op de piste te blijven maar deze vervloekte damp verscheen stilletjes aan op de voorruit en op alle andere ruiten van de wagen. Ik zag niks meer, ik reed "aftastend". En het moest er van komen : slippartij aan de uitgang van de Villeneuve. Ik ben dan tot aan de pits gereden om van banden te wisselen en om een oplossing trachten te vinden voor dit zichtprobleem. Tevergeefs. Ik profiteerde van de pace-car maar de concurrentie had niet op mij zitten wachten. De verbeterde weersomstandigheden lieten Jacques toe in betere condities te mogen rijden en uiteindelijk haalde hij de finish op een 4de plaats in de TB-categorie en een 5de plaats in toerisme."

Jonathan weet dat hij niet iedere wedstrijd met zulke moeilijke omstandigheden te kampen zal krijgen, hij onthoudt liever de positieve punten van dit weekend : "We reden twee seconden sneller dan de oude piloten van deze M3 ! En we kunnen nog enkele tienden winnen door een nogal nadelige onderstuur weg te werken en door de motor wat meer respons te geven in de lage toerental. Indien we deze twee punten kunnen verbeteren tegen de volgende meeting, zullen we resoluut voor de overwinning gaan in TB. Daar draait alles om, of niet ?? Ik heb het zaterdag tijdens de karting meegemaakt : ik heb moeten opgeven tijdens de eerste manche en ik heb de tweede manche gewonnen ook al ben ik vanaf de laatste plek begonnen. De hoogste plaats op het podium, dat is toch geweldig …"