Mediagroup Van Dyck Belcar
Nürburgring race

Stipt om 14.00 gaat het hele veld de eerste ronde in en meteen is het game over voor twee van protagonisten in GTA. Franz Lamot (Corvette) en Markus Palttala (PSI Porsche) raken elkaar in de eerste bocht en beide rijders dienen op te geven.

" Dit is een race incident; ik heb met Markus gepraat en dit hoort tot de risico's van het vak," sluit Franz zijn weekend af. Andere pechvogels in de aanvangsfase zijn de Volvo S40 (versnellingsbak), de Stealth (electronica), de beide G&A BMW's (versnellingsbak voor Steinberg / transmissie voor Kenis) en ook de BMW-silhouette van Van Bellingen, die geremd wordt door een lekke band.

Ondertussen nemen Anthony Kumpen en Antonio Garcia afstand van de rest van het veld. Vosse, Verbergt en Kuismanen volgen in de top-5.

Na een halfuur begint het naar goede Eifel-gewoonte te regenen. De tijden worden langzamer maar de meeste teams verkiezen om nog even op slicks te blijven rijden.

In de klassen zijn het respectievelijk Lefort-Lambert, Horion-Dermont, Beliën-Jakobs en Moore-Cox die de dienst uitmaken.

Na goed 45 minuten verliezen Cook en Pelle de voorzijde van hun Viper. De stukken liggen verspreid over de hele startlijn en de safety car komt het circuit op. De leider in de wedstrijd duikt onmiddellijk de pitlane in maar verliest, net zoals een hoop andere deelnemers, een ronde. Hiervan profiteren onder meer de broers Wauters en vooral Garcia-Stuck en Vosse-Bouvy.

Na de neutralisatie leidt de Duitse BMW voor Vosse en Kuismanen. De wedstrijd wordt volledig omgegooid door de regen en de interventie van de SC. Naarmate het harder begint te regenen, voert Stuck echter het ritme op. De BMW draait duidelijk sneller dan de concurrenten en vergroot stelselmatig zijn voorsprong. Achter de Duits-Portugese combinatie vinden we de PSI Porsche van Vosse-Bouvy, de Viper van Kuismanen-Hasenbichler en beide AD Biturbo's. Longin is teruggevallen naar een 6de plaats.

In GTB maakt de leider een schuiver en verliest kostbare tijd. " Geen excuses, ik heb een fout gemaakt door te lang op slicks te blijven," geeft Lefort ruiterlijk toe. Hiervan profiteren niet alleen de gebroeders Thiers maar ook beide Ultima's die een prima wedstrijd rijden en zelfs even GTB aanvoeren. Maar ook gastrijders Heydens en Khan mengen zich in de strijd om de ereplaatsen. Met hun 996 RS sluipen zij onopgemerkt de top-10 binnen en rijden zelfs voor de GTB-leider uit.

In Toerisme begint een mooie strijd tussen de Mondeo van Van Delm-Neyens en Moore-Cox, die ieder ook hun klasse aanvoeren. Op enige afstand rijden Moury-Morlet hun zoveelste verstandige wedstrijd. De broederstrijd bij de silhouetten tussen de Mondeo en Jaguar van MI blijft ook open tot het einde.

Met nog een kwartier te gaan lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen. Alleen de strijd om de 6de plaats tussen Longin en Verbist is nog open. De Biturbo kan in de op één na laatste ronde profiteren van een foutje van de Viper om de 6de plaats binnen te halen.

Uitslag:

  1. Garcia-Stuck BMW M3 GTR 54 ronden
  2. Vosse-Bouvy Porsche Biturbo - 1 ronde
  3. Kuismanen-Hasenbichler Viper
  4. Menten-Verbergt Porsche Biturbo
  5. Wauters-Wauters Porsche Biturbo
  6. Verbist-Maes Porsche Biturbo
  7. Longin-Kumpen Viper - 2 ronden
  8. Van de Haterd-Cauwberghs Porsche Biturbo
  9. Heydens-Khan Porsche 996 RS
  10. Thiers-Thiers Porsche 996 RS - 3 ronden

TA: Van Delm-Neyens Mondeo
TB: Moore-Cox BMW E36 M3
Sil: Muytjens-de Sordi Mondeo

© 2004 - Joost Cursters