[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] [== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 447

24 Hours of Dubai 2008
10-11-12 January

 
  Changeable conditions in TOYO TIRES 24H of Dubai
  Spectacular opening stage TOYO TIRES 24H of Dubai
  Official Website

    

  

Nabeschouwing 24h of Dubai - Niels Langrange

 
 

Door het wegvallen van de Dakar 2008 werd plots de 24 Hours of Dubai de eerste grote internationale wedstrijd van het jaar. Ook heel wat Belgische piloten verschenen aan de start waaronder ook de 16 jarige Niels Lagrange uit Neerpelt. Na een goede start te hebben genomen op vrijdagnamiddag (11u Belgische tijd) was het Lagrange, die als tweede na Jean-Charles Perrin het stuur in handen nam. Met chrono’s rond de 2’20” voor het team, dook deze youngster regelmatig onder deze rondetijd.

Met het vallen van de avond gebeurde er in Dubai iets wat al meer dan een jaar geleden was. Het begon te regenen. Voor heel wat deelnemers werd dit een echte nachtmerrie. Zéér weinig teams hadden zich voorzien van regenbanden, gezien de kans op regen in Dubai quasi nihil is. Ook First Motorsport vormde hierop geen uitzondering. Een bijkomend probleem is dat er op de prachtige Dubai Autodrome geen afwatering bestaat, zodat het water een natuurlijke afvloei zoekt voor zover die daar mogelijk is. Op het ogenblik dat Niels de wagen in handen kreeg, stond de Porsche 996 GT3 op gesneden slicks (te vergelijken met intermediate tires). Na enkele ronden besliste Lagrange echter om terug de pitlane op te zoeken omdat hij racen in dergelijke apocalyptische omstandigheden niet verantwoord vond. Op één ronde maakte hij twee pirouettes, en dit tegen een snelheid van……30km/u.

Niels Lagrange: “ ik heb echt afgezien in de wagen. Dit was gewoon niet te doen. Op de rechte lijn zag je enkel een watergordijn en sommige wagens haalden zelfs de snelheid van 30km/u niet meer. Onze Porsche zwalpte over de piste, zoekend naar enige tractie. Ik heb die beslissing genomen omdat ik dit niet aankon met dergelijk schoeisel. Achteraf gezien zijn verschillende teams mij komen vertellen dat ik als jongste deelnemer de juiste beslissing nam, en dat dit toch wel enige moed vergde. Eerst begreep ik niet goed wat ze allemaal bedoelden, want voor mij was het een grote teleurstelling. Achteraf begreep ik het des te beter. Teamgenoot Thierry Blaise kwam bij het uitkomen van de laatste rechtse voor de rechte lijn in moeilijkheden en boorde de Porsche in de muur met een gescheurde ophanging tot gevolg. Hierdoor werd nogmaals “Code 60” uitgeroepen (code 60 is een procedure ter vervanging van de pace-car waarbij de deelnemers niet sneller dan 60km/u mogen rijden), de zoveelste in de rij. Gelukkig kwam Thierry er enkel met een pijnlijke hand van af. Het was uiteraard voor het hele team van First Motorsport en onszelf een grote teleurstelling zonder enig verwijt richting Blaise. Het ganse team van First Motorsport en GL-Racing vzw (Geert Lagrange Racing vzw) hebben schitterend werk geleverd en ik wil dan ook iedereen van harte danken. Ik kijk er in ieder geval naar uit om terug te gaan.”

Bij GL-Racing wordt nu alle aandacht gefocust richting Mediagroep Van Dyck Belcar 2008. Er zijn reeds contacten lopende en verschillende pistes worden bekeken. Om geen enkel project in het gedrang te brengen blijft alles nog eventjes binnenskamer. Maar we houden U op de hoogte!


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by