[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] [== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 404

24Hours of Dubai
11/12/13 January 2007

 
  Duller Motorsport’s second consecutive victory in Toyo Tires 24 Hours of Dubai
  Jo Jamers: “Tevreden, ondanks de pech...”
  Round-up bij het ochtendgloren
  Porsche 996 RSR van Oktanas leidt na vier uren wedstrijd
  Oktanas Porsche 996 RSR leads after four hours
  Twee Porsches 996 Supercup klaar voor de start!
  Porsche 996 RSR van Oktanas pakt de pole
  Oktanas Porsche 996 RSR claims pole for Dubai 24
  Full house for second edition of Toyo Tires 24 Hours of Dubai
  La 2e edition des Toyo Tires 24 Hours of Dubai affiche complet
  Official Website

    

  

Duller Motorsport wint 2de maal op rij de Toyo Tires 24 Hours of Dubai

 
 

In 2006 werd Düller Motorsport met een BMW E46 GTR winnaar van de eerste editie van de 24 Hours of Dubai. Afgelopen weekend deden Quester/ Werner/ Janis/Campbell-Walter/ Peter het nog eens over met de BMW Z4 Coupé die na de 24 uren van Silverstone zijn tweede overwinning boekt in een etmaalrace. Tijdens de afgelopen 24 Uren van Bahrein werden ze tweede.

Daar won trouwens de Porsche van Konrad Lechner Motorsport die nu in Dubai één trapje lager stond met Konrad/ Kaufmann/ Da Silver/ Rosina/ Schrey. De Oostenrijkse teams Düller en Konrad Lechner hebben dus duidelijk hun stempel gezet in beide 24 uursraces. De derde plaats algemeen was voor het Belgische team van ProSpeed met Penders/ Lamot/ Schrauwen/ Van de Velde. Alexandra Van de Velde is trouwens de eerste vrouwelijke pilote die het ereschavot van de 24 Hours of Dubai mocht beklimmen.

Het Litouwse Oktanas, met ondermeer Jürgen en Uwe Alzen aan het roer was de ganse wedstrijd in de running voor de overwinning, maar ging in de touwen toen een wiellager het liet afweten. Ze werden uiteindelijk vierde voor Autoracing Club Bratislava die de Belgische Porsches van G-Force en First Motorsport voorafgaan. CM Creativ Marketing, VIP Petfoods en Hubert Bergh Motorsport maakten de top 10 rond.

Net als in de vorige editie wordt het Porsche-armada geklopt door een wagen uit Klasse A5. Maar aan de rondetijden te zien was het verschil quasi nihil tussen de BMW Z4 en de Porsches. De tweede editie van de 24 Hours of Dubai zal in ieder geval de geschiedenis ingaan als een uiterst spannende wedstrijd met zéér veel positiewissels in de kop van het gebeuren.

Ondanks de vele Code 60-situaties is er zéér snel gefietst. Reeds tijdens de trainingen deed polehouder Oktanas de snelste chrono van vorig jaar sneuvelen met maar liefst vijf seconden. Ook in wedstrijd reed Oktanas de snelste ronde en naderde tot op 6/100 sec. van de chrono van de pole. Ook de rest van de sterkhouders moesten het onderste uit de kan halen. De winnende BMW Z4 Coupé en de Porsche van Konrad Lechner doken in de wedstrijd zelfs onder hun kwalificatiechrono.

Het hoge tempo eiste wel zijn tol binnen de top 5. De BMW Z4 verloor een zestal ronden met ontstekingsproblemen terwijl Oktanas kreeg af te rekenen met een nukkige wiellager en ophanging. Konrad Lechner Motorsport, die bijna de ganse etmaalrace aan de leiding toefde verloor in het wedstrijdslot nog negen ronden met technische averij en moest zodoende een bijna zekere zege nog uit handen geven. ProSpeed moest door elektrische problemen tijdens de kwalificatie starten vanuit 16de positie en kon ondanks problemen met de stuurbekrachtiging oprukken naar de derde eindplaats.

Achter de Porsche van Autoracing Club Bratislava was er nog een mooie strijd tussen de Belgische Porsches van G-Force en First Motorsport voor de 6de en 7de plaats.
Met drie wagens binnen de top 7 scoren de Belgen méér dan behoorlijk in dit selecte gezelschap. Voor First Motorsport had er méér in gezeten. Ook zij kregen tijdens de nachtelijke uren hun deel van de pechkoek en zagen de tweede wagen uitvallen met motorbreuk.

Er werd niet alleen flink gestreden voor de overwinning; Ook in de onderlinge Klasse werd een flink robbertje gevochten voor elke ereplaats.

Klassewinnaars zijn Toyo Mirage Australia (A1 Mitsubishi Mirage), Maeder Motorsport (A2 Honda S2000), Black Falcon (A3 BMW 325i), Motors Television Team (A4 BMW 325 Compact), Düller Motorsport (A5 BMW Z4 Coupé), Konrad Lechner Motorsport (A6 Porsche 996 RSR), Solution F (SP1 Silhouette) en VW Motorsport (D1 VW Golf). Ook de support races, de Dubai Drift Challenge en de Lumina CSV Championship konden op ruime belangstelling rekenen.

De Toyo Tires 24 Hours of Dubai zullen door Motors TV uitgebreid worden uitgezonden op 3 februari.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by